Ontworming hond

Voor zowel de gezondheid van uw dier als uw eigen gezondheid is het belangrijk regelmatig te ontwormen. De meest voorkomende wormen bij honden zijn spoelwormen en lintwormen. Spoelwormen zijn met name gevaarlijk voor pups. Deze kunnen via de moedermelk besmet worden en  zelfs al via de placenta, daarom moet al vroeg begonnen worden met ontwormen. Mensen kunnen ook besmet worden met spoelwormen via hun huisdier en hier ziek van worden. Naast het ontwormen is tevens hygiëne bij de omgang met huisdieren van belang, met name voor kinderen. Lintworminfecties zullen minder snel tot ziekte leiden bij huisdieren. Omdat de eitjes van lintwormen uit de anus kruipen kan dit wel jeuk geven. De eitjes (proglottiden) zijn met het blote oog zichtbaar, wanneer ze opdrogen zien ze eruit als rijstekorrels.

Lees meer »

Sterilisatie of castratie kat

Katers en poezen worden bij ons meestal vanaf de leeftijd van 6 maanden gecastreerd of gesteriliseerd. Het is mogelijk om de poes tot aan de operatie een korte periode de poezenpil te geven om zwangerschap te voorkomen of wanneer u wel een nestje wilt maar de poes nog wil laten uitgroeien. Aangezien de poezenpil ook bijwerkingen kan hebben raden wij dit niet aan. Als een jonge kater gaat sproeien is ons advies gelijk te castreren.

Lees meer »

Met uw hond naar het buitenland

U kunt uw hond meenemen op vakantie naar het buitenland. Het is dan wel verplicht om een Europees dierenpaspoort te hebben, uw dier te laten  chippen en te laten vaccineren tegen rabiës (hondsdolheid). Voor de meeste EU-landen moet uw dier ongeveer 1 maand voor vertrek gevaccineerd worden. De enting is 3 jaar werkzaam. Voor sommige landen moet er eerst een bloedonderzoek gedaan worden om te bepalen of er genoeg antilichamen tegen hondsdolheid in het bloed aanwezig zijn. U kunt bij ons altijd navragen wat de eisen zijn van het vakantieland waar u heen wilt. 

Lees meer »

Vaccineren kat

Voor katten is de jaarlijkse vaccinatie beslist aan te raden. Bij deze vaccinatie krijgt uw dier meteen de jaarlijkse gezondheidscheck, wordt gewogen en de ontwormingsstatus wordt besproken. Als u eenmaal bij ons in het bestand bent opgenomen krijgt u jaarlijks een uitnodiging om u eraan te herinneren dat uw dier weer toe is aan de vaccinatie.

Lees meer »

Ontworming kat

Voor zowel de gezondheid van uw dier als uw eigen gezondheid is het belangrijk regelmatig te ontwormen. De meest voorkomende wormen bij katten zijn spoelwormen en lintwormen. Spoelwormen zijn met name gevaarlijk voor kittens. Deze kunnen via de moedermelk besmet worden, daarom moet al vroeg begonnen worden met ontwormen.

Lees meer »

Sterilisatie of castratie hond

Wij adviseren om teefjes waar niet mee gefokt wordt te laten steriliseren om het risico op baarmoederproblemen en melkkliertumoren op latere leeftijd te voorkomen. We raden aan de teef 1 maal loops te laten worden en 2-3 maanden na deze loopsheid de hond te laten opereren. Reuen castreren we indien het nodig is vanaf de leeftijd van 1 jaar, in sommige gevallen is het echter al nodig dit eerder te doen. Bij grote rassen wachten we liever tot ze volledig zijn uitgegroeid dus rond de 18 maanden.

Lees meer »

Vaccineren hond

De jaarlijkse vaccinatie is beslist aan te raden. Bij deze vaccinatie krijgt uw dier meteen de jaarlijkse gezondheidscheck, wordt gewogen en de ontwormingsstatus wordt besproken. Als u eenmaal bij ons in het bestand bent opgenomen krijgt u jaarlijks een uitnodiging om u eraan te herinneren dat uw dier weer toe is aan de vaccinatie.

Lees meer »