Hond

Onze praktijk is volledig uitgerust om uw hond van de nodige zorg te voorzien. Voor preventieve zorg zoals gezondheidscontroles of vaccinaties en voor behandeling van uw zieke dier. Hiervoor hebben we uitgebreide bloedanalyse apparatuur in huis, röntgenappatuur, echo, tandheelkundig instrumentarium en een operatiekamer uitgerust met gasnarcose en bewaking.

 


Kat

Onze praktijk is volledig uitgerust om uw kat te behandelen. Voor preventieve zorg zoals gezondheidscontroles of vaccinaties en voor curatieve zorg. Hiervoor hebben we uitgebreide bloedanalyse apparatuur in huis, röntgenappatuur, echo, tandheelkunde instrumentarium en een operatiekamer uitgerust met gasnarcose en bewaking.

 


Paard

Wij bieden voor paarden 1e lijns zorg aan. Dit betekent dat wij langskomen voor onder andere vaccinaties, wonden, koliek, kreupelheden, oog of huidproblemen.

U kunt ook bij ons langskomen met uw paard of pony. Ook kleine chirurgische ingrepen of klinische keuringen worden vaak bij ons op de kliniek verricht. We beschikken over een paardenruimte met opvoelbox. In het voorjaar scannen we hier de merries of ze drachtig zijn of geïnsemineerd kunnen worden.

Voor grotere ingrepen of röntgenfoto’s/echo sturen wij u door naar een paardenkliniek naar keuze. Ook zijn er klinieken die bij u thuis kunnen komen met röntgen of echo apparatuur.


Konijn

U kunt bij ons terecht met uw konijn als er problemen zijn met de gezondheid. Ook vaccineren we veel konijnen tegen myxomatose en Vhd1 en 2. Momenteel gebruiken we vaccins die een jaar werkzaam zijn in plaats van 6 maanden, wat voor uw konijn minder stress van een extra dierenartsbezoek geeft. De vaccins zijn per stuk verpakt dus we hoeven geen konijnen inloopspreekuren te houden. 

Ook voor chirurgische ingrepen zoals castratie of sterilisatie kunt u bij ons terecht, we hebben gasnarcose wat een stuk veiliger is voor konijnen. 

 


Knaagdier

In onze praktijk behandelen we ook kleine knagers zoals cavia’s, ratten en hamsters. Wat we het meest zien zijn huidproblemen zoals schimmel en schurft, maar ook kanker komt helaas vaak voor bij knaagdieren. Soms is dit wel te behandelen bijvoorbeeld door chirurgie. We bespreken altijd eerlijk alle opties met de eigenaar.